El ‘World’s Toughest Race: Eco-challenge Fiji’ és una serie documental d’aventura disponible a Prime Video. Durant els seus 10 capítols segueixes la cursa d’expedició de 66 equips de 30 països diferents durant 11 dies en un camí marcat per la perseverança i la superació.

L’Emma Roca, una de les esportistes pioneres de l’ultradistància a Catalunya i participant en aquest challenge va passar pels micròfons de Tribuna Marca per explicar la seva trajectòria i la seva experiència en aquesta prova tan àrdua. L’Emma és l’única dona de l’equip espanyol format pel català Albert Roca, el gallec Fran Costoya, i el finés Jukka Pinola.

L’Emma recorda amb molta estima quan l’any 2010 va ser campiona del món de Raid d’Aventura, i totes les increïbles experiències que aquestes aventures li van brindar. Més endavant, els raid d’aventura els va anar compaginant amb l’ultradistància (córrer la distància). L’Emma, que és mare de tres fills, reconeix que en certs moments va ser complicat compaginar-ho tot, però no hi ha cap dubte que se n’ha sortit endavant exitosament.

Respecte l’Eco-challenge Fiji, l’Emma rememora quan, a la vora d’un riu, van passar un quadre d’hipotèrmia i els càmeres no podien fer res per ajudar. A més a més, l’Emma va desvetllar en quin punt va voler abandonar la prova, i que va fer per a no fer-ho.

Per últim, l’Emma ha assegurat que «son proves molt dures que et posen al límit mental i físicament al 100%»