“Papà, no vull que vinguis a veure’m al partit!”

Papà, no vull que vinguis a veure’m al partit!

Nou vídeo de la Fundació Brafa

El comportament dels pares “hooligan” és una forma de maltractament als nens.

Un nen demanant al seu pare que no vagi a veure’l jugar és el contundent missatge del nou vídeo de la sèrie #noseashooligan de la Fundació Brafa, una idea que a molts jugadors se’ls passa pel cap veient el comportament dels seus pares.

Des de la Fundació Brafa reclamem a tots els pares i mares que es qüestionin com actuen durant els partits del seu fill o filla i reflexionin sobre el mal que algunes accions els hi poden causar.

L’esport de base ha deixat de ser un joc de nens. S’ha normalitzat que molts pares pressionin als seus fills i els controlin des de la banda. El desig dels fills és jugar, divertir-se i aprendre. El dels seus pares és que guanyin i siguin els millors. Aquest comportament té conseqüències negatives immediates en els fills, com demostren nombrosos estudis internacionals.

Pares que suplanten a l’entrenador donant ordres al fill o filla durant un partit, que protesten les decisions de l’àrbitre insultant-lo, que s’enfronten amb pares de l’equip rival o tenen comportaments violents… provoquen en els joves esportistes alguns d’aquests efectes:

  • Ansietat i estrès que els afecten més enllà de l’esport.
  • Baixa autoestima.
  • Aparició de comportaments antiesportius i fins i tot violents.
  • Pèrdua d’interès per l’esport.
  • Incrementa el risc d’aparició d’actituds antisocials.
  • Provoquen en molts casos burn out i, com a conseqüència, abandonament de l’esport.

Amb aquest vídeo, la Fundació Brafa pretén conscienciar als pares que l’esport de base és, per sobre de tot, un joc, un espai d’aprenentatge, millora i adquisició de valors. Com indica la protagonista, si veuràs al teu fill, que sigui per a gaudir, animar i descansar.

Sobre la Fundació Brafa

La Fundació Brafa és una escola esportiva situada en el districte de Nou Barris de Barcelona. El nostre objectiu és ajudar a les famílies en l’educació dels seus fills. Creiem en el gran potencial pedagògic de l’esport per a formar en valors com la humilitat, el respecte, la capacitat de superació, el treball en equip, l’esforç… Volem formar a bons esportistes i bones persones.

Com a part de la seva missió, Brafa tracta d’influir en la societat per a preservar els veritables valors de l’esport i un dels mitjans són les campanyes com #noseashooligan.

Més informació:

https://brafa.org/ca/

www.sportmagister.com