Marc Bartra: “Una cosa és estar i l’altre és estar bé”

74

Marc Bartra ha estat el convidat estrella d’avui al Directe Marca Matí. El jugador català, que ara està gaudint d’unes merescudes vacances, ha accedit a una entrevista on ha parlat sobre diverses qüestions referides a la seva marxa del Barça i la nova temporada que afronta amb la samarreta del Dortmund. “Sí, ja estic aprenent algunes paraules en alemany, però és molt difícil”, ha bromejat Bartra.

Marc Bartra encara la seva nova etapa amb gran il·lusió i amb el difícil repte de ser el substitut de Mats Hummels. Encara que, assegura, li encanten els reptes i ho considera una oportunitat increïble. Jugar al Dortmund li agrada especialment pel fet de tenir un joc similar al del Barça i al de la selecció. A més, ha mostrat la seva ambició des de bon principi: “l’objectiu és guanyar la Bundeslliga”. L’oferta de l’equip alemany li va fer recuperar la il·lusió per jugar al futbol i sentir-se important que al Barça havia perdut aquesta última temporada.

En ser qüestionat justament pels motius de la seva marxa del club blaugrana, Bartra ha assegurat que durant l’última campanya va anar perdent protagonisme poc a poc, passant moments difícils i no comptant gens per l’entrenador. Tot i no voler entrar en detalls sobre la seva relació amb Luis Enrique, va ser sincer: “una cosa és estar, i l’altre és estar bé”. No obstant això, ha afirmat que se’n va “amb el cap ben alt” ja que ell ho ha donat tot pel Barça i el club ho ha donat tot per ell durant la seva etapa al club.

Per últim, Barta va explicar que, tot i que es van anar ajuntant diferents factors al llarg de la temporada, hi va haver un moment clau en el qual va prendre la decisió en ferm de marxar. Va ser després d’un partit amb la selecció on va fer un bon paper i al tornar amb el Barça per afrontar un important partit al Bernabéu, Luis Enrique no el va convocar. “Va ser on vaig veure que m’estava equivocant en ser tant insistent amb el Barça”.

Tot i això, ha dit que les coses passen per algun motiu i en el fons, també li està agraït a Luis Enrique per haver-li permès que ara hagi d’afrontar aquesta nova i il·lusionant etapa lluny de l’equip del seu cor.